Ha vihar van, kár is akad

iho   ·   2017.10.31. 14:48
00kicsi

Orkán csapott le az országra vasárnap és hétfőn: a 100-120 kilométer per órás szélvihar a közlekedést sem kímélte meg. Zuglóban a 74-es trolibuszt ugyan nem kellett pótolni a vihar idején, de az időjárás barátságosabbra fordultával kárelhárításra szükség volt.

Trolipótló busz indul Erzsébet királyné útja, aluljárótól Csáktornya park felé A képre kattintva galéria nyílik Kemsei Zoltán felvételei

A vihar tépte meg a zuglói Ungvár utca egyik hatalmas platánfáját, a súlyos ágakat a korona nem tudta tovább megtartani. Kedden délelőtt, a 74-es trolibusz felsővezetékét is veszélyeztetve lógott a hatalmas ág az út fölé, ki kellett hívni a tűzoltókat. A troli kettéosztva, Erzsébet királyné útja, aluljáró–Károly körút között vegyesen akkumulátoros üzemre is alkalmas Solaris kocsikkal és pótlóbuszokkal; Erzsébet királyné útja, aluljáró–Csáktornya park között, valamint a 74A betétjáraton autóbuszokkal közlekedett a veszély elhárításáig. Az Ungvár utcában a forgalmat hosszabb időre a tűzoltók emelőkosaras járműve és a BKV felsővezetékjavító autója is feltartotta.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek