Halad a meló, ha jó az idő! Tényleg?

MTI/iho   ·   2015.01.24. 10:05

Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) kommunikációs vezetőjének tájékoztatása szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projektek közül az idén összességében több mint hetven kilométer gyorsforgalmi utat adnak át, például az M43-as autópálya Makó–országhatár, az M85-ös sztráda Győr–Csorna-elkerülő, valamint a 8-as főút épülő szakaszait.

Hozzátette: ezen kívül több főút, köztük a 21-es, a 32-es, az 55-ös és a 47-es számú korszerűsítése és bővítése is befejeződik 2015-ben. Az útépítéseknél a március 15-éig tartó téli üzemmód miatt csökkentett kapacitású munkavégzés folyik, a műtárgyak, hidak építése folyamatos, a földművek és töltések építése a talajviszonyoktól, időjárástól függően halad. Loppert Dániel kiemelte, hogy folyamatosan dolgoznak Hatvanban a vasúti, Békéscsabán az Orosházi úti közúti felüljáró építésén, Szolnok térségében az M4 autópálya Tisza mellett kialakított szerelőterében és a Millér-csatornánál, a Tisza hídnál. Ezzel párhuzamosan mintegy 130 kilométer hosszan tart a vasúti pálya- és vonalfejlesztés, három vasútállomáson – Vácott, Székesfehérváron és Békéscsabán – korszerűsítenek – ismertette.

A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint a dél-balatoni vasúti fejlesztés részeként jelenleg is zajlik a vonal korszerűsítése, Siófokon a Vitorlás utcai új közúti aluljáró szerkezetépítését végzik, megkezdődött a Lepsény és Szántód között 2015. március 2-ától érvénybe lépő vágányzár előkészítése.

A Szolnok–Szajol-vasútvonal felújításánál bontják a szerelőteret, tart a munkaterület tereprendezése, Szajolnál építik az árvízvédelmi töltést. A Szolnok–Millér-vonalon a vágányok bontása és a szakasz korszerűsítése félpályás vágányzár mellett március 9-én kezdődik. A Szajol–Püspökladány-vonalon többek között Püspökladányban a Baross úti aluljáró, valamint az állomáson a felsővezetékek építése van folyamatban – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek