Halad az M85-ös autóút építése

iho/közút   ·   2020.06.10. 17:00
400px_m85_84

Továbbra is gőzerővel zajlik a munka az M85-ös autóút Csorna és Sopron közötti szakaszán, így hamarosan ismét egy új csomópontot használhatnak majd az autósok. A főpálya továbbépítésének érdekében június 9-étől a 84-es főút új, az M85-ös nagycenki csomópontjának részeként kiépített, 2541 méter hosszú korrekciós szakaszára terelik át a forgalmat.

Hamarosan egy újabb csomópontot használhatnak majd az autósok az M85-ös főúton (fotók: NIF Zrt.)

Az érintett szakaszon közlekedők így már a főút átadás utáni, végleges formáját fogják használni, mely magában foglalja az autóút feletti átvezetést, valamint az autóútra később le- és felhajtási lehetőséget nyújtó körforgalmú csomópontokat, egyelőre azonban még az autóútra történő felhajtási lehetőség nélkül.

A korrekciós szakasz és a főút jelenlegi nyomvonalának végleges összekötése érdekében a korrekciós szakasz két végén – a peresztegi bekötőútnál, ahol egy körforgalmú csomópont épül ki, valamint Nagycenk belterületi határán – várhatóan még július közepéig félpályán, lámpás irányítás mellett haladhat a forgalom.

A változó forgalmi rend és a folytatódó munkálatok miatt a környéken közlekedők türelmét és fokozott figyelmét, valamint a félpályás tereléseknél elhelyezett jelzések és korlátozások betartását kérik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek