Haladós Újpest

Pintér Tamás   ·   2015.07.10. 16:15
00kicsi

A vágányfektetés és a betonburkolat elkészítése a Rózsa utcai volt ideiglenes végállomás és Rákospalota-Újpest vasútállomás között már befejeződött. A vágányok két oldalán már csak az útburkolat és kerékpársáv kialakítása van hátra. A Deák Ferenc utca és a Kiss Ernő utca közötti rövid szakaszhoz pedig június második felében láttak hozzá. A Kiss Ernő utcától a Rózsa utcáig tartó szakaszt várhatóan augusztusban kezdik el bontani.

A Rákospalota-Újpest vasútállomáshoz közeli szakaszon látszik jobban a haladás. A képre kattintva galéria nyílik (a szerző felvételei)

A Deák utcai ívtől a Corvin utcai megállóig 1992-ben vasbeton lemezre fektetett kísérleti magánaljas felépítmény készült. Ennek vasbeton lemezét az új pályához is fel lehet használni, ezért itt RAFS rendszerű felépítmény épül, a megszokotthoz képes kis változással. A különbség igazából csak abban nyilvánul meg, hogy a lekötések sűrűbben helyezkednek el az eddig megszokotthoz képest, illetve a burkolat a vágánymezőben a szokásos aszfalt helyett beton lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.