Hamarosan indul a fogas

iho.hu   ·   2023.03.01. 10:45
00_fogas_potlas

Április elseje a határnap.

Visszatérnek a jellegzetes piros-fehér szerelvények: április 1-jén, szombaton újraindul a fogaskerekű. A téli üzemszünet idején felújított pályán csendesebben és üzembiztosan járnak majd a vonatok a 60-as vonalon. A járat hétköznapi menetrendje nem változik, kora reggel és késő éjszaka megmarad a tavaly bevezetett és bevált TELEfogas rendszer. Hétvégén napközben 15 percenként járnak majd a szerelvények, de ha a nagyobb forgalom indokolja, akkor a BKK sűríti majd a járatot.

Újdonság, hogy idén nyáron várhatóan több alkalommal is közlekedik majd a nyitott nosztalgia szerelvény a Városmajor és Széchenyi-hegy között. 

A fogaskerekű kiterjedt társadalmi vitát generáló leállásáról itt, az üzem kilátásairól meg itt írtunk korábban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.