Harmincöt milliárdból épül újjá a békéscsabai állomás

iho   ·   2013.10.25. 11:08

A Közbeszerzési Értesítő alapján számolt be az atlatszo.hu, hogy az eredetileg tervezettnél 11,4 milliárd forinttal többel, 34,9 milliárd forintért nyert közbeszerzést a Strabag, a Közgép és a Swietelsky alkotta CSABA-2013 névre hallgató konzorcium.

A cégek Békéscsaba vasútállomását újíthatják fel a vasúti műtárgyépítéstől az útépítésen, a biztosítóberendezéseken keresztül a vasúti üzemi épületek kivitelezéséig. Az ajánlatkérő Nemzeti Infrastruktúra Zrt. eredetileg 23,5 milliárd forintos költséggel számolt.

A békéscsabai pályaudvar az utca felől<br>(fotó: Fritz Gergely)

Ezzel párhuzamosan újul meg a Szolnok–Lőkösháza vonal Gyoma és Békéscsaba közti szakasza is, a rekonstrukció befejezése után 160 kilométer per órás sebességgel haladhatnak a vonatok a szóban forgó pályán. A csabai állomásépület felújítása egyébként már régóta időszerű, a megyeszékhely újbarokk stílusú indóháza meglehetősen viharvert állapotban várja a megújulást.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek