Három új Vectron az AWT-nél

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.07.04. 18:00
vectronyawt_01

A napokban vehette át az AWT teherszállítmányozó vasúti társaság három új A17-es Vectronját, miután azok sikeresen átestek a velimi próbapálya tesztelésén. Az AWT-nek eddig nyolc többáramnemű villamos mozdonya volt, három Siemens ES64U4 típusú, három Siemens ES64F4 típusú gépe, tavaly óta pedig plusz két Traxx F140MS típusú mozdony a Bombardier-től.

fotó: AWT

Az AWT távlati stratégiája az, hogy a Három Tenger országainak első számú vasúti teherfuvarozó vállalatává nője ki magát, ennek érdekében is döntöttek további három gép bérlése mellett a Siemens Mobilitytől. Az új gépeket leginkább az észak-déli fuvarozási tengelyen kívánják használni. A mozdonyok az Unicredit Leasing CZ pénzügyi vállalat tulajdona. A mozdonyok Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Ausztriában, Németországban, Szlovéniában és Horvátországban is futhatnak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek