Hétfőtől nyárig újra egyirányú lesz az Erdőkerülő utca a Zsókavár utca felé

iho/közút   ·   2023.02.19. 12:00
00_erdokerulo_egyiranyu

Folytatódnak az ideiglenes forgalomkorlátozással járó útfelújítási munkák a XV. kerületben február 20-ától. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 96-os, a 196-os, a 296-os, illetve a 46-os és a 146-os, a 130-as, valamint az éjszakai 973-as és 996-os autóbuszok – előreláthatólag a nyárig módosított útvonalon járnak.

Ütemezetten halad a BKK beruházásában az útfelújítás a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is korszerűsíti. A szabadban végzett munkák – a szakági szabványoknak és előírásoknak megfelelően – a kivitelezésükre alkalmas időjárási körülmények között folytatódnak. Tovább halad majd az érintett útszakaszok felújítása, a járdaépítés, aztán következik a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése és a növénytelepítés.

(térkép, fotók: BKK)

A kivitelezés szükségszerűen forgalomkorlátozásokkal, illetve ideiglenes változásokkal jár: az Erdőkerülő utca 2023. február 20-ától, hétfőtől újra egyirányú lesz a Szentmihályi úttól a Zsókavár utca felé. A vasárnapról hétfőre virradó éjszakától az érintett közösségi közlekedési járatok – várhatóan a munkák nyári befejezéséig – módosított útvonalon járnak:

  • a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, a 296A, a 973-as, a 996-os és a 996A autóbuszok a Páskomliget utca felől a Fő térnél visszakanyarodva a Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton át érik el a Zsókavár utcát,
  • a 130-as autóbusz a Nyírpalota út felől érkezve a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik tovább a Puskás Ferenc Stadion felé,
  • a 46-os és a 146-os busz Újpalota, Nyírpalota út végállomásról indulva ugyancsak a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik Rákoskeresztúr felé.

A Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton a BKK tavaly ősszel három ideiglenes megállóhelyet alakított ki, és egyet átépített a megváltozott útvonalon közlekedő, így a Fő tér, az Erdőkerülő utca, az Erdőkerülő utca 27. és a Szentmihályi út megállóhelyet nem érintő buszoknak. A 69-es villamosok tavaly decembertől már a megújult és akadálymentes Fő téri peronok mellett állnak meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.