Hétmilliárd forintból fejlesztette a debreceni repülőteret a Xanga

MTI/iho   ·   2015.04.17. 09:17

A kelet kapuja, kapu keletre – Debrecen címmel, a repülőtéren rendezett logisztikai napon a város gazdasága szempontjából az egyik legnagyobb lehetőségnek nevezte Papp László, Debrecen polgármestere a repülőtéri fejlesztéseket, ahol légi, közúti és vasúti elérhetőséget biztosító trimodális központot alakítottak ki.

– A régióban nincs olyan repülőtér, amelyik ilyen minőségben képes lenne kiszolgálni az utasokat, illetve a szállítókat – tette hozzá a polgármester megjegyezve, hogy „Debrecen ipara lendületben van”.

Herdon István, a kockázati tőkebefektető és ipari ingatlanfejlesztő Xanga cégcsoport vezérigazgatója elmondta: negyedik alkalommal rendeztek nyílt napot A Logisztika Napja programsorozat keretében a debreceni nemzetközi repülőtéren kialakított trimodális logisztikai központban.

– Ez a központ nemcsak a város és környezete, hanem a határon átnyúló régió logisztikai kiszolgálása szempontjából is meghatározó szerepet tölthet be a jövőben. A bázis három közlekedési és szállítási módot egyesít: a közút mellett a schengeni normáknak megfelelő nemzetközi repülőtér által biztosított légi szállítást, valamint az országos vasúthálózathoz csatlakozó, a Xanga csoport által felújított és üzembe helyezett iparvágány révén a vasúti szállítást is – magyarázta.

A logisztikai napon bemutatkoztak a Xanga csoport stratégiai partnerei is: a bécsi WienCont terminál, a GYSEV Cargo, a CMA CGM hajótársaság, valamint a Debreceni Egyetem logisztika menedzsment tanszéke, amely a logisztikai szakember utánpótlást biztosítja. Az egyetemi hallgatók számára a trimodális logisztikai helyszín kiemelt szakmai gyakorlati helyszínt nyújt majd a jövőben.

A logisztikai nap mintegy háromszáz résztvevője – köztük csaknem félszáz egyetemista – rakodás közben tekintette meg azt a konténer irányvonatot, amely Bécsen keresztül közvetlen vasúti összeköttetést biztosít Debrecen és három jelentős tengeri kikötő, Hamburg, Rotterdam és Koper között.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek