Hétvégi korlátozások három dél-budai villamosvonalon

MTI   ·   2012.11.16. 11:50

Rövidített útvonalon közlekednek a hétvégén a fővárosban a 18-as, a 41-es és a 47-es villamosok, mert az albertfalvai kitérőnél váltócserét végeznek a szakemberek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A 18-as villamos szombaton és vasárnap csak a Széll Kálmán tér és Újbuda-központ, a 41-es pedig a budafoki kocsiszín és a Kamarerdei Ifjúsági Park végállomás között közlekedik. Szintén rövidebb útvonalon szállít majd utasokat a 47-es villamos: a Deák Ferenc tér és Újbuda-központ között.

A Móricz Zsigmond körtér és a Savoya Park között a hétvégén villamospótló autóbusz közlekedik, amelyek csatlakoznak a 18-as villamoshoz. Buszok szállítják majd az utasokat a 41-es és a 47-es villamosok helyett 41-47V jelzéssel a Móricz Zsigmond körtér és a budafoki Városház tér között.

A 19-es villamos viszont a megszokottnál sűrűbben jár majd a hétvégén a Batthyány tér és a Móricz Zsigmond körtér között (majd tovább Kelenföldre), ez a járat indul a 41-es villamosok megszokott indulási idejében is.

A villamosok és a villamospótló autóbuszok között a reggeli és az esti órákban mind Újbuda-központnál, mind pedig a budafoki kocsiszínnél biztosítják a csatlakozásokat, a villamospótló autóbuszok bevárják az esetleg késve érkező villamosokat.

A BKK közölte, a pótlás miatti átszállás nem minősül útmegszakításnak, így nem kell új jegyet kezelni, a már kezelt jeggyel lehet továbbutazni, azt azonban a számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (ez az átszállójegyre nem vonatkozik).

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Átkozott sorompók Szerbiában

iho/vasút   ·   2020.12.01. 18:00

Vajdaságban, de inkább egész Szerbián lassan már nem is újdonság, ha egy nem működő fény- és félsorompóval biztosított, vagy esetleg éppen működő berendezésű, esetleg csak kitáblázott közúti-vasúti átjáróban baleset történik.