Hetvenöt Scania-akkumulátoros elektromos tehergépkocsi áll munkába Norvégiában az ASKO-nál

iho   ·   2020.06.06. 15:00
elektromos_scania_kamion0

Idén az ASKO megkezdte négy hidrogénnel működő üzemanyagcellás elektromos Scania tehergépkocsi üzemeltetését, februárban pedig a vállalat két akkumulátoros elektromos Scania elosztó teherautóval bővítette a flottáját. Az ASKO most a Scaniával 2020–2022-re kötött hároméves együttműködési megállapodásának keretein belül 75 akkumulátoros elektromos tehergépkocsit rendelt meg.

(fotó: Scania)

– Az a célunk, hogy 2026-ra károsanyag-kibocsátástól mentes legyen a tehergépkocsi-flottánk. Az akkumulátoros elektromos Scania teherautók fontos lépést jelentenek a fosszilis forrásoktól mentes közlekedés megvalósítása felé vezető úton – mondta Torbjørn Johannson, az ASKO igazgatótanácsának elnöke.

Az elkövetkező néhány évben az akkumulátortechnika várhatóan tovább fejlődik, így nagyobb hatótávolságot biztosíthat az akkumulátorok tömegnövekedése nélkül. Az akkumulátoros elektromos tehergépkocsik gyártása kiegészíti a már jelenleg is gyártásban lévő akkumulátoros elektromos buszokét és hibrid elektromos teherautókét, illetve autóbuszokét.A Scania és „norvég Tesco” régóta együttműködik, ha nagy teljesítőképességű tehergépkocsikat kell üzembe állítani.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek