Hosszabb útvonalon jár a 75-ös troli – tesztüzemben

BKK/iho   ·   2024.08.17. 09:05
00_75-os_troli

A Jászai Mari tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedik augusztus 17-étől, szombattól, érintve a járat eddig megszokott megállóit. A vonal meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: a következő hónapokban több számításba vehető útvonalon is közlekednek a járművek. Ezzel egy időben betétjárat is indul: a 75A jelzésű trolibuszok a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között közlekednek.

Új környezetbarát kapcsolat jön létre Kőbánya központja és a főváros belső területei között: augusztus 17-étől, szombattól hosszabb útvonalon, a Jászai Mari tér és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedik a 75-ös trolibusz. A járművek a Puskás Ferenc Stadion és a kőbányai végállomás közötti szakaszon részben önjáró üzemmódban, akkumulátoros hajtással közlekednek.

A 75-ös trolibusz meghosszabbításával egy időben új betétjárat is indul: a 75A jelzésű trolik a Puskás Ferenc Stadion M és a Jászai Mari tér között közlekednek. A járatok menetrendje a BKK oldalán, valamint a BudapestGO alkalmazásban is elérhető.

Egyeztetés indul a végleges útvonalról

A 75-ös trolibusz vonalának meghosszabbítása egyelőre tesztüzemben zajlik: az utasok és a szakemberek „éles” üzemben több útvonalat is összehasonlíthatnak majd. A tesztüzem első ütemében, augusztus 17-étől a trolik a Pongrácz úton, a Kőrösi Csoma Sándor úton és az Állomás utcán keresztül érik el Kőbánya alsó vasútállomást. Az utasok a tesztüzem kezdetétől kifejthetik véleményüket a trolibuszok közlekedéséről a BKK oldalán, ezen a linken.

A tesztidőszak ideje alatt a Kőbányáig meghosszabbított útvonalú 75-ös trolibuszok pluszkapacitásként közlekednek a Puskás Ferenc Stadion és Kőbánya központja között. A végleges útvonalat, menetrendet és a kapcsolódó részletkérdéseket az üzemeltetési tapasztalatok és a lakossági visszajelzések figyelembevételével az év második felében alakítják ki.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek