Húsvéti életképek Szegedről

Bohus Dávid   ·   2012.04.10. 07:00
kicsi

Több mint egy hónapja utazhatnak a szegedi lakosok a város legújabb villamosjáratán, a kettesen. Ezzel egyidőben megszűntették a 2-es és 83-as autóbuszjáratokat, a petőfitelepi 20-as járat hosszabb útvonalon, a Vadkerti térig közlekedik.

A megújult Indóház teret díszítő korlátok mögül bújik elő a 102-es pályaszámú Pesa Swing villamos <br> A képre kattintva galéria nyílik <br> (a szerző képei)

A március elején bevezetett menetrendváltozás az alsóvárosi utasok részére egy új bevásárlójáratot is hozott. A Mars tér - Móravárosi bevásárlóközpont között közlekedő 13A jelzésű autóbusz szombatonként (menetrend szerint szabadnapokon) a Horgosi úton keresztül a Vadkerti tér - Szabadság tér - Személypályaudvar - Szent Ferenc utca szakaszon betérnek Alsóvárosra is. A járatok fél óránként közlekednek, melyből az egyik indulást alacsonypadlós autóbusz végzi.

A Horgosi úton Alsóváros felé közlekedik a 13A járat szombati menetrendje szerint

A húsvéti hétvége volt az utolsó alkalom, hogy egyes külvárosi járatok a teljes útvonalukon közlekedtek. Az április 10-től érvényes menetrend szerint szombat délutántól a város széli lakótelepekre érkeznek, ahonnan trolibuszokkal lehet továbbutazni a belváros felé.

A tápéi Régész térről indul a 73Y. Ezen a hétvégén még a Mars térig...

Kapcsolódó hírek