Ikarus buszokat vesz a BKV

iho   ·   2013.10.25. 16:13
00

Információink szerint az első körben három, opcióban pedig további tizenöt félkész szóló Ikarus V127 érkezhet hamarosan az BKV-hoz. Még nyáron írta ki a közbeszerzést a BKV úgynevezett PKD (Partly Knocked Down - részben szétszerelt) kivitelű buszok szállítására. A PKD megoldás lényege, hogy a gyártó csak a karosszériát gyártja le, a gépészet beszerelését, az utastér kialakítását és a jármű fényezését – a gyártó felügyelete mellett – a vásárló végzi. Az így előállított kocsik előnye a gazdaságosságon felül a jobb személyre szabhatóság.

Az újjáéledt Ikarus cég V187-es típusú csuklósa már évek óta a BKV vendégszeretetét élvezi, a cégnél elégedettek a járművel, így várható volt, hogy hamarosan (kis)testvéreket fog kapni. A leszállítandó buszok a szegedi Ikarus trolinál már megismert újfajta homlok- és hátfalat kapják. Az első buszok leghamarabb 2014 végén állhatnak forgalomba.

Fotómontázs az új járműről<br/>(forrás: Omnibusz-blog)

A megoldás egyébként nem egyedi, a Borsod Volán több tucat helyközi Ikarus E134-ese is így készült, de a cég fénykorában nagyüzemi Ikarus-összeszerelés folyt többek közt Kubában és a Szovjetúnióban is.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek