Ingyen utazhat az elektromos BYD-midivel hétfőtől az államalapítási ünnepségsorozat végéig

iho   ·   2021.08.06. 18:20
00_elektromos_busz_bkk-teszt

Újabb teljes mértékben elektromos hajtású autóbuszt tehet próbára a BKK és szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. Budapesten. A BYD K7 típusú, környezetbarát midibusszal augusztus 9. és 22. között találkozhatnak a fővárosiak a 15-ös, a 16-os, a 27-es, a 102-es és a 158-as vonalon. Az elektromos autóbusszal bárki ingyenesen utazhat a tesztidőszak során.

A környezetbarát járművet két héten keresztül, augusztus 9-étől 22-éig teszteli a Budapesti Közlekedési Központ és szolgáltatója. Az elektromos autóbuszt bárki ingyenesen kipróbálhatja budapesti utazása során. A korszerű, alacsonypadlós elektromos járattal a tesztidőszak alatt több vonalon is lehet majd találkozni annak érdekében, hogy minél szélesebb körű tapasztalatot szerezhessen a BKK és az ArrivaBus a járművel a napi utasforgalomban. A BKK Futár applikációban percről percre nyomon követhető, hogy éppen merre jár az e-busz.

Az elektromos busz tervezetten az alábbi napokon és útvonalakon fog közlekedni:

  • augusztus 9-én, 10-én és 11-én (hétfő, kedd, szerda) a 158-as autóbusz útvonalán e158-as jelzéssel,
  • augusztus 12-én, 13-án és 16-án (csütörtök, péntek és hétfő) a 16-os autóbusz útvonalán e16-os jelzéssel,
  • augusztus 14-én és 15-én (szombat, vasárnap) a 15-ös autóbusz vonalán e15-ös jelzéssel,
  • augusztus 17-én, 18-án és 19-én (kedd, szerda, csütörtök) a 27-es autóbusz vonalán e27-es jelzéssel,
  • augusztus 20-án, 21-én és 22-én (péntek, szombat, vasárnap) a 102-es busz vonalán e102-es jelzéssel.

A jármű a Budapesti Közlekedési Központ, az ArrivaBus, illetve a hollandiai székhelyű BYD Europe B.V. együttműködésében érkezik Budapestre. A BKK és a szolgáltatói elkötelezettek a környezetbarát járművek tesztelése és alkalmazása iránt.

A BYD K7 midibusz a legkisebb tagja a BYD Europe buszcsaládjának, méretéből adódóan a szűkebb városi utcákon is közlekedhet. Az alacsonypadlós jármű 8,7 méter hosszú és 22 ülőhely van rajta, a legmodernebb töltési technológiának köszönhetően egyetlen töltéssel akár 150 kilométert is képes megtenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek