Innovatív technológiák széles tárházát hozza az InnoTrans

iho/vasút   ·   2016.09.12. 18:15
400px_innotrans2016

Termékbemutatók, innovációk és evolúciós fejlesztések látványos tárházát hozza el az InnoTrans szeptember huszadika és huszonharmadika között a berlini vásár területére. A vásár kezdete előtt két héttel már száztizennégy kiállító jelentett be összesen százharmincegy, a világon először látható terméket.

Berlinben mutatja be a nyilvánosság előtt a Siemens legújabb regionális és elővárosi motorvonat-platformját, a Mireót, amelyet a folyamatosan növekvő közlekedési igények hívtak életre. A német gyártó egyik legnagyobb konkurenciája, a kanadai-német Bombardier Transportation két nagy dobással is készül: a Talent-motorvonatok legújabb, harmadik generációját képviselő TALENT 3 moduláris platformmal, valamint a MOVIA Maxx metróplatformmal, melyet az üzemeltetők egyéni igényei szerint lehet majd összeállítani.

A német nemzeti vasút Deutsche Bahn sem marad le az innovációparádéban. A DB Bahnbau Gruppe által kifejlesztett üzemanyagcella például zéró emisszió mellett termel villamos energiát. A DB Fahrzeuginstandhaltung Colibri elnevezésű új elképzelése azt hivatott bemutatni, mit is nyújthatnak majd az IT-szolgáltatások a jövőben az utazások során. Az infrastruktúrakezelő DB Netz AG pedig az új 705.1 sorozatú alagútvizsgáló járművét hozza el.

Az Alstom legújabb, helyi régiók számára tervezett üzemanyagcellás vonata szintén zéróemissziós, ráadásul kifejezetten csendes. A német űrkutatási központ és az Andreas Vogler Studio pedig egy lenyűgüző koncepciót mutat be majd be: az AeroLiner3000 fantázianevű, nagysebességű emeletes vonatot az Egyesült Királyságban történő felhasználásra tervezték.

Egy újabb remek műszaki megoldást kínál az ABB Railway Effilight® elnevezésű, könnyű vontatási transzformátora, amely egyedi kialakításának köszönhetően jelentősen jelentősen csökkenti a szükséges olaj mennyiségét. Az ultrakompakt BORDLINE® BC akkumulátortöltő pedig nagy fajlagos teljesítményt, maximális megbízhatóságot és könnyű karbantarthatóságot biztosít. A Mercedes-Benz speciális járművekre szakosodott részlege egy közúton és sínen is közlekedni képes sínfektető járművet mutat majd be; a szerkezet fülkével is ellátott vasúti daruval és markolókanállal is rendelkezik, továbbá akár négyszáz tonnás rakott szerelvény megfékezésére is képes.

Az itt bemutatott újdonságok listája persze közel sem teljes, további információk az InnoTrans hivatalos weboldalán.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek