Iskolaszüneti vágányzárak

iho/vasút   ·   2011.10.28. 18:20
title

Útátjárókat építenek át az 50-es villamoson október 29. és 31. között. A Lakatos úti és a Honvéd utcai átjárók felújítása miatt az 50-es villamosok csak a Határ út és a Villanytelep között közlekednek, a kimaradó szakaszon autóbuszok járnak 50V jelzéssel. Az átépítés miatt módosul a 36-os buszok útvonala is, amely Csillagtelep felé nem érinti a Lakatos úti lakótelep és az Üllői út nevű megállókat. Helyette a Tinódi utca–Ferenc utca kereszteződésében, a Lakatos út–Nefelejcs utca sarkán, valamint a 950-es autóbusz Margó Tivadar úti megállójában áll meg. A 36-os járat útvonala Pestszentlőrinc felé is módosul: kimarad a Kemény Zsigmond utcai és a Lakatos úti lakótelep megállóhely, helyettük a Mikszáth Kálmán utca 1. előtt, valamint a 182-es és a 184-es buszok Mikszáth Kálmán utcai és Lakatos úti lakótelep megállójában lehet felszállni.

Rövidebb útvonalon jár az 50-es villamos, végállomása három napig az egykori kispesti kocsiszín előtt lesz. Kemsei Zoltán felvétele a Határ úton készült

Pályafelújítást végeznek a 2-es villamos vonalán is, ahol a Boráros téren cserélik az íveket, illetve kibontják a ritkán használt visszafogóváltót is a tér Vágóhíd felőli végén, az Ipar utcánál. Érdekesség, hogy az említett váltót a HÉV-szállítások miatt telepítették, ekkor a csepeli és a ráckevei vonalat a 2-es villamos kötötte össze. Utóbbi vágóhídi végállomásán volt a HÉV dízelfőműhelye. A vágányzár miatt október 29. és november 6. között a villamosok csak a Boráros tér és a Jászai Mari tér között közlekednek. A kimaradó szakaszon a 23-as és az 54-es busz mellett 2V jelzésű villamospótló busszal is utazhatnak.

A 2-es villamosra főleg Kelenföld kocsiszín ad majd szerelvényeket, kihasználva a Jászai Mari téri összekötő vágányt. A KCSV villamosokat addig a 17-es és a 24-es járatokra vezénylik

Felújítják a H8-as (gödöllői) HÉV vágányait is Kerepes és Gödöllő között október 29. és november 6. között, november elseje kivételével. Ekkor a gödöllői vonatok Örs vezér tere és Kerepes között járnak, míg a HÉV-pótlók közlekedését két részre osztották. Október 29. és 31. között Cinkota és Gödöllő között járnak a megszokott rend szerint. A H8E jelzésű busz Szilasliget és Mogyoród érintése nélkül közlekedik, míg a H8-as az utóbbi településekre is betér. A H8E busz útvonalát ezek mellett kétfelé bontják, H8E Kórház jelzéssel Kistarcsa, kórházhoz tér be a járat, míg H8E Auchan jelzéssel a HÉV melletti bevásárlóközponthoz megy be a járat. November elsején a HÉV zavartalanul közlekedik, míg november másodika és hatodika között ismét csak az Örs vezér tere és Kerepes között járnak a vonatok. Ekkor a buszok végállomása a csömöri Auchan áruháznál, illetve Kistarcsa kórháznál lesz. Ebben az időszakban a H8-as jelzésű buszt is kettébontják, a H8E buszhoz hasonló jelzésekkel. A csömöri vonatok, illetve a cinkotai betétjáratok a megszokott rend szerint közlekednek. A járatok pontos menetrendjét a BKV honlapján olvashatják.

A hosszú hétvégén Cinkotán, míg az őszi iskolai szünet alatt Kerepesen érdemes a HÉV-pótlókat keresni<br>(a külön nem jelölt felvételeket Óvári Péter készítette)

Kapcsolódó hírek