Ismét mozdonyokat vesz Azerbajdzsán

iho   ·   2014.07.06. 14:10
400px_ady_2m62

A tender értelmében az ADY ötven villamos mozdonyt vásárolna tehervonatok továbbításához, valamint további egy tucatnyit, amik személyvonatokat fognak húzni. A villanygépeket a jelenleg még felújítás alatt álló Baku–Boyuk Kesik korridorvonalon tervezi közlekedtetni az Azerbaycan Demir Yollari (ADY).

A hatvankét új villamos mozdonnyal az ADY lecserélheti a harminc–hatvan éves villanygépeit, köztük az egyetlen villamos Szergejt is<br>(fotó: Wikipedia)

A négyszázötven millió dollár költségű infrastruktúrafejlesztéshez a Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD) biztosít hitelt. A 2011 nyarán kezdődött modernizálás részeként a három kilovoltos egyenáramú betáplálást is átalakítják 25 kilovolt 50 hertzes váltóáramúra.

Az ADY közbeszerzési eljárására augusztus 11-ig jelentkezhetnek a vasúti gyártók. Az azeri vasúttársaság előzőleg májusban vásárolt mozdonyokat. Akkor az Alstommal kötött egy nyolcszázmillió dollár értékű szerződést ötven kétszekciós, KZ8A sorozatú villanygépre, amik tehervonatokat továbbítanak majd – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek