Isten veled, lassújel!

Kemsei Zoltán   ·   2013.06.21. 14:00
00

A lassúmenet már jó ideje borzolja az utasok idegeit. Az egyik legforgalmasabb elővárosi vonalat azonban nem lehet csak úgy kizárni a forgalomból, legalább a nyári hónapok alacsonyabb forgalmát meg kell várni. A munkák június 22-én, szombaton kezdődnek: a későbbi kizárásokra készülve a jobb vágány fölé felsővezetéki szigetelőt építenek be. A jobb vágányon – a vezeték kiszigetelése mellett – a 32. és a 35. szelvények között teljes ágyazatcserét végeznek, ezt követi a 18–29. szelvények közti felépítménycsere. Deponálásra a Nyugati pályaudvar úgynevezett állatkerti csonkáját veszik igénybe. A jobb vágány felújítása idején a bal vágányon zajlik a váltott irányú közlekedés, technológiai lassújelek kitűzésével.

Az ominózus ív a Nyugati és Városliget elágazás között. A hozzánk közelebb eső vágány igencsak rászorul a rendbetételre<br>(a szerző felvételei)

Hogyan érinti ez az építkezés az utasokat? A Nyugati pályaudvarról csak az intercity-, a záhonyi sebes- és a ceglédi zónázó vonatok indulnak június 22.–július 11. között. A monori ingavonatokat és a lajosmizsei személyeket Kőbánya-Kispestig rövidítik. A vágányzár részletes menetrendjét a MÁV-Start honlapjáról lehet letölteni.

Intercity a bal vágányon. A felújítás ideje alatt itt váltott irányú, technológiai lassújellel nehezített közlekedés lesz

Kapcsolódó hírek