Itt van május elseje, húsz új busszal!

iho   ·   2016.04.29. 22:05
00kicsi

A magyar gyártású Evopro C68E Modulo elektromos buszból öt áll forgalomba április 30-án, szombaton a budavári 16A és 116-os vonalon. A nyolcméteres, 41 utas szállítására alkalmas, klímás midibuszok megjelenésére közel egy évszázadot kellett várni, a budapesti buszközlekedés hőskorában közlekedett már kísérleti jelleggel akkumulátoros busz, az Austro-Daimler emeletese. A 30-án forgalomba álló öt buszt még tizenöt követi majd.

Az Evopro elektromos buszainak bemutatóján, 2015 decemberében (fotó: Vörös Attila)

Az elektromos buszokat követi majd május 1-jén tizenöt Mercedes Conecto G típusú csuklós, amelyekkel Dél-Budapest közlekedési minőségét kívánja tovább javítani a BKK. A Budapesten már rendszeresen közlekedő, bevált típusból hat-hat példány a 7-es és a 36-os, kettő a 97E és egy a 133-as járaton közlekedik majd.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek