Járt itt villamos valaha?

Kemsei Zoltán   ·   2015.03.23. 13:45
00kicsi

Amitől féltünk, bekövetkezett. Az igen sűrűn közlekedő 4-es 6-os pótlóbusz az Oktogon és a Széll Kálmán tér között az utasmennyiséget ugyan el tudja szállítani (egymást érik a buszok, a BKV minden mozgósítható csuklós járművét ide vezényelte), a menetidővel azonban már akadnak problémák. Mivel a villamospálya felújítása és a Török utcai bekötés előkészítése miatt szünetel a sárga tuják közlekedése, az építési terület is helyet vesz el a közúttól, a Margit körúton rég látott tempóban araszolnak a buszok.

A műsor már a Nyugatinál kezdődik<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(a szerző felvételei)

A villamostalanított téren első pillantásra nem tudhatja az ember, 1945-ben vagy 2015-ben jár-e. A középen árválkodó egyetlen épületet (a metrólejáró legyezője, amelyből most oldalra van a kijárás) kivéve csatatér, romhalmaz. Hatalmas anyagdepók emelkednek mindenütt, a keskeny gyalogsávokon is előfurdulhat, hogy a járókelőkkel markológép jön szembe. Apró reménysugár, hogy a Szilágyi Erzsébet fasor (a 61-es északi ágának ideiglenes végállomása) felől már új sínpár nyújtózik a tér felé. Akkor valóban lesz újjászületés?

Egy apró pillantás a fonódóra: a Frankel Leó úton épül a pálya

„Budán, a vár alatt, van egy kedves tér” – Az iho.hu Moszkva Széll Kálmán tér-dossziéja

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.