Jönnek a német kétszintesek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.08.15. 15:00
RJ_01

Korábbi cikkünkben írtuk, hogy a Regiojet cseh magánvasút szeptember 2-ától a Pozsony–Dunaszerdahely–Révkomárom vonalon kétszintes vezérlőkocsis szerelvényeket indít majd egyes járatain. A napokban már Pozsonyba is érkezett az első szerelvényvonat, ami két kétszintes vasúti kocsit hozott még német színekben. Hamarosan követi ezt egy másik szerelvényvonat, ugyanúgy mint ebben az esetben is, egy EuroRunner dízelmozdonnyal az elején.

(fotó: Marián Dujnič, railpage.net)

A vonatot az MBM Rail társaság 20.011-es EuroRunnere továbbította a cseh–német határtól, Děčínből Pozsonyig. A vasúti kocsikat most a Regiojet színeihez igazítják, ősztől állnak csatasorba. A német vasúti kocsiknak egyelőre még nincs meg a szükséges engedélye, amely alapján közlekedhetnek a szlovák vasútvonalakon.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.