Jövőre már harminc Traxx mozdonya lesz a RegioJetnek

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2022.03.05. 15:00
TraxxRJ

Lehívta a tizenkét Traxx megvásárlására vonatkozó opciót a legnagyobb cseh magánvasút. 

A RegioJet cseh magánvasút töretlenül megy előre, újabb villamos mozdonyokat vásárol. Az Alstom járműgyártótól, amely átvette a Bombardier Transportationt, további tizenkét Traxx MS3 típusú, többáramnemű villamos mozdonyt vesz. A megrendelés egy 2019-ben kötött szerződés lehívható opciója. A tizenkét Traxxot a gyártó 2023 végéig szállítja le a megrendelőnek. 

A mozdonybeszerzésnek köszönhetően a jövő év végén a RegioJetnek már összesen több mint harminc korszerű, többáramnemű villamos mozdonya lesz. Eddig tizenöt ilyen járművet vett át a magánvasút, három gyártása pedig most van folyamatban. Az MS3-asokon kívül a RegioJetnek további négy előző generációs (MS2) Traxxja van. A villamos mozdonyok maximális sebessége 160 kilométer/óra lesz, de ez bizonyos átalakításokkal 200 kilométer/órára növelhető. A Traxx MS3-asok engedélybeszerzési folyamata még nem zárult le, hiányzik például az osztrák hálózatra szükséges engedély. A RegioJet az új mozdonyok beszerzését azzal indokolja, hogy mielőbb meg szeretne szabadulni a mozdonyok lízingelésétől, ami nagyon költséges. Az új mozdonyok beszerzését euró alapú banki hitelből finanszírozza. 

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek