Jövőre Vásárosnaményig ér az M3-as

iho   ·   2013.03.08. 18:58

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. eredményes közbeszerzési eljárását követően a nyertes kivitelező, az M3 Kraszna 2012 Konzorcium (Közgép, Colas, Magyar Aszfalt) 2013 júniusában folytatja az M3-as autópálya további kiépítését.

Az autópálya jelenlegi végcsomópontja Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Őr településtől délre található. A 11,9 kilométer hosszú, kétszer két sávos beruházás elkészültével 2014 év végén a gyorsforgalmi út délről eléri Vásárosnaményt, derül ki a NIF közleményéből.

A beruházás az új Széchenyi terv keretében uniós források segítségével valósul meg, a projekt költsége nettó 15,4 milliárd forint.

Mint emlékezetes, e szakasz kivitelezésére 2009 óta nem sikerült nyeretst találni, ezért a sajtóban az elátkozott jelzőt nyerte.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.