Kábellopás miatt korlátozások a H5-ös HÉV vonalán

iho/vasút   ·   2012.11.29. 20:16

A szentendrei HÉV vonalán legutóbb a múlt héten loptak el 170 méternyi kábelt. Az akkori anyagi kár közel 1,8 millió forint volt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) feljelentést tett az ügyben.

A BKK mostani közleménye szerint a H5-ös HÉV vonalán, Csillaghegy állomás közelében szerda este "nyolc oszlopköznyi légkábelt" loptak el ismeretlen elkövetők. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint.

A HÉV közlekedése folyamatos volt, azonban az áramkorlátozás miatt lassítani kellett a szerelvények forgalmát. A korlátozás a kábelek pótlásáig marad érvényben - tették hozzá.

A 37A villamos vonalán csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón rongálták meg a kábelszekrényeket, és 26-26 méter betáplálási kábelt tulajdonítottak el ismeretlenek. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint - írta a BKK.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút MAGYAR VASÚT

Magyar Vasút 2022 Konferencia

T. Hámori Ferenc   ·   2022.10.05. 09:00

Igazságos zöld átmenet? A vasútfejlesztés évtizede? Újabb esély Záhony előtt? # Valtsvasutra – ezeknek a jelmondatoknak a jegyében, 14. alkalommal rendezték meg a vasútszakma legrangosabb fórumát Budapesten.