Késésekre számíthatnak a vonattal utazók

MTI   ·   2012.02.05. 11:03

A MÁV Zrt. vasárnap is rendkívüli készültséget tart a teljes hálózatán. A szél és a vonatok által okozott menetszél miatt néhány állomáson váltóállítási gondok miatt vannak fennakadások, több nagyállomáson hóekékkel felszerelt mozdonyok állnak készenlétben.

A Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvar nagyobb fennakadások nélkül fogad és indít vonatot, de 5-8 perces késésekre itt is lehet számítani.

A határállomások tájékoztatása szerint jelenleg négy nemzetközi vonat közlekedik jelentős, 40-150 perces késéssel. A Beograd 150, a Tisza 60, a Corona 40, míg az Ister EuroNight 20 perc késéssel érkezett Magyarországra.

Délkelet-Magyarországon, Szeged, Békéscsaba, Kecskemét, Kiskunfélegyháza térségében regionális szinten és a távolsági – Budapestről érkező és oda induló – vonatok is átlagosan 10-30 perccel hosszabb menetidővel közlekednek. Kelet-Magyarországon, Debrecen, Nyíregyháza, Mátészalka, Záhony térségében szombat este az erős havazás miatt másodfokú hókészültséget vezetett be a MÁV Zrt. A vonatok vasárnap reggel regionális szinten 10-30 perces késéssel közlekednek. Északkelet-Magyarországon, Miskolc, Füzesabony, Szerencs térségében is hasonló a helyzet. A távolsági és a regionális szinten közlekedő vonatok esetében is 10-30 perces késések várhatók.

A menetrend szerint vasárnap közlekedő vonatok közül csak az úgynevezett „hópihe” jelű, rendkívüli helyzet alkalmával is közlekedő vonatok járnak.

Kapcsolódó hírek