Kész a hatvani felüljáró

MTI/iho   ·   2014.12.24. 12:33

A NIF közleménye szerint mindkét irányból kétszer egy sávon megindult a forgalom a vasúti felüljáró déli oldalán. Az északi oldalt – az autós forgalomtól betonelemekkel elválasztva – a gyalogosok is használhatják már.

Az új híd építése február végén kezdődött A projekthez nemcsak a régi híd lebontása és új híd építése tartozik, hanem körforgalmú csomóponttá építik a 3-as út és a 21-es út csatlakozását, és elvégzik a 3-as út egy szakaszának korrekcióját is.

A 2015 szeptemberére elkészülő teljes projekt szerződéses összege csaknem 6,5 milliárd forint. A fejlesztés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a NIF Zrt. beruházásában 85 százalék európai uniós és 15 százalék állami forrás felhasználásával valósul meg.

Közleményben ismertették: a projekt során a több mint százéves, rendkívül rossz műszaki állapotban lévő régi híd mellett korszerű acélgerendahidat építettek. Az új hídon a meglévő kétszer egy forgalmi sáv mellett egy buszsáv is van, továbbá gyalogjárdát és kerékpárutat is kialakít a vállalkozó. A híd alatti és az ettől északra lévő területen 64 férőhelyes parkoló lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek