Készül a déli hosszabbítás

iho   ·   2014.06.20. 12:15
00kicsi

Hasonlatosan a 4-es metróhoz: olyan régóta beszéltek róla, hogy nem is hittük, valamikor valóra válik. Igazság szerint már a kilencvenes évek óta várunk rá: a soha meg nem valósult világkiállításhoz kapcsolódott volna a mai Rákóczi híd, és az azon áthaladó villamosvonal megépítése is. A világkiállítás elmaradt, a híd megépült – és maradtunk is ennyiben.

A jelenlegi helyzet a Fehérvári út–Etele út kereszteződésben...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Horváth András felvételei)

Több mint másfél évtizednek kellett eltelnie ahhoz – és némi szerencsének, ami a bent maradt, és sürgősen lehívandó európai uniós pénzeket illeti –, hogy legalább a Fehérvári útig eljuthasson az 1-es villamos. A munkákat nyár legelején kezdték, és szemmel láthatóan gőzerővel haladnak az ideiglenes végállomás és a csatlakozó vágányhálózat építésével.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek