Két fontos budafoki kereszteződés születhet újjá

iho/közút   ·   2022.07.17. 18:10
00_toth_jozsef_utca

Jövő nyártól gyorsabban és biztonságosabban közlekedhetnek a XXII. kerületben élők, Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik ugyanis az ősszel a BKK beruházásában. A társaság körforgalmat létesít a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában, emellett átépíti az útpályával párhuzamosan haladó kerékpárutat is.

Jelentősen megváltozik a XXII. kerületi Tóth József utca–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utcai csomópont forgalmi rendje és kialakítása, amiért a BKK beruházásában körforgalom épül a kereszteződésben.

A munkák során a BKK a többi között:

(fotó, előtte-utána térképek: BKK)

  • a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítja a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú buszsávot létesít, így segítve az autóbusszal közlekedők gyorsabb haladását,
  • átépíti a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést,
  • felújítja a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakít ki, ezért a lakók és a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik az útszakasz,
  • korszerűsíti a közvilágítást,
  • elvégzi a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását,
  • több mint 20 fát telepít és 880 cserjét ültet el.

A kivitelezésre irányuló közbeszerzési eljárás eredményeképpen a BKK és az STR Mély- és Magasépítő Kft. július 15-én megkötötte a felújításra vonatkozó vállalkozási szerződést, amelynek nettó értéke 972 millió forint. A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan októberben lesz, a kivitelezés 2023 nyarán fejeződhet be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek