Kezdődik a Mobilitási hét

iho   ·   2016.09.16. 11:15
00kicsi

Statisztikát ugyan senki sem készített, vajon év közben hányan választották a Mobilitási hét hatására a tömegközlekedést a gépkocsik helyett, mindenesetre ezen a héten számos rendezvény, akció hívja fel a figyelmet a fenntarthatóságra, a környezet védelmére.

A MÁV-Start és a GYSEV a kerékpárral közlekedőknek kedvez szeptember 16-22. között: érvényes menetjeggyel a kerékpárszállítás ezeken a napokon ingyenes az összes vasútvonalon. Az Autómentes napon, szeptember 22-én pedig a gépkocsi forgalmi engedélyének felmutatásával díjmentes a vasúti utazás.

(forrás: BKK)

A mobilitási hétvége alkalmából ismét lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky út és a Bajza utca között, hogy változatos programokkal szórakoztassák a látogatókat. A BKK játékokkal, érdekes feladatokkal, járműbemutatókkal készül, de jelen lesznek a környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is.

Idén az Északerdő Zrt. is csatlakozik a rendezvénysorozathoz: szeptember 18-án, vasárnap két erdei vasúton, a lillafüredin és a pálházain lehet érvényes forgalmi engedély felmutatásával kedvezményesen, háromszáz forintos napijeggyel utazni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek