Kipofozzák Pozsony szégyenfoltját

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.09.06. 16:15
BA_01

A főváros kapujához nem méltó, ahogy kinéz a pozsonyi fő vasútállomás, a „hlavná sztanyica”. Évek óta (ezalatt nem két-három évet értek) tervezik a felújítását, de valahogy mindig elhalkulnak a tervek, a megvalósítás elmarad. Talán most. A szlovák kormány 2,8 millió eurót különít el a vasútállomás épületének felújítására. Bár már jelenleg is folynak némi felújítási munkálatok a peronokhoz vezető aluljáróknál, a mostani ígéret szerint a Szlovák Vasutak (ŽSR) az épület külső homlokzatát is felújíthatja, s a beltér is új dizájnt kaphat.

A pozsonyi vasútállomáson nem igazán van hova leülniük a várakozó utasoknak (fotó: ŽSR)

A szlovák miniszterelnök óhaja szerint a felújítási munkákat jövő májusig be kell fejezni, hiszen ekkor kezdődik majd Pozsonyban a jégkorong-világbajnokság, rengeteg külföldi látogatóra számítanak a városban, őket nem fogadhatja egy lelakott, csúf vasútállomás. Sokak kritikája éppen ebből fakad: a vasútállomást csak akkor kezdik el toldozni-foltozni, amikor már nagyon rezeg a léc, amikor valami nagyobb esemény alkalmával több külföldi turistát várnak a fővárosba.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek