Kísérleti projekten az elektronikus jegyrendszer

MTI/iho   ·   2015.05.03. 10:18

Az elektronikus jegyrendszer bevezetése célja, hogy korszerű technológiával segítsék a közösségi közlekedés egyszerűbb igénybevételét. Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója elmondta: két kisebb kísérleti projektet fognak indítani, hogy megismerjék, a felhasználók hogyan viszonyulnak a rendszerhez.

Debrecenben kifejezetten a mobiltelefonos vásárlást, a fővárosban pedig – mivel itt találkozik a Volán és a MÁV a fővárosi közlekedéssel – a kártyás felhasználást szeretnék tesztelni, vagyis, hogy egy kártyával lehessen minden közlekedési módot igénybe venni.

Veres Mihály hozzátette, közvélemény-kutatással mérik fel a lakosság és a települések igényeit az elektronikus jegyrendszerről. Mint mondta, a cél az, hogy a rendelkezésre álló technikai megoldások közül azt válasszák ki, amelyik a legközelebb áll a fogyasztói igényekhez.

A vezérigazgató korábban arról beszélt, a rendszer idén még kísérleti jelleggel, jövő tavasztól élesben működik Debrecenben, 2016 végén pedig országosan.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek