Konténermosdók lesznek a konténerpénztárak mellett a Nyugati pályaudvaron

iho/vasút   ·   2023.10.03. 17:55

A keresztaluljáró felújítása következő üteméhez ért. Október 4-étől a felújítás miatt lezárják az aluljáró mosdóját is, a munkálatok idejére pénztárkonténerek mellett elhelyezett konténer mosdót használhatják az utasok.

Augusztusban próbafeltárásokkal kezdődött a Nyugati pályaudvar keresztaluljáró, szeptemberben teljes lezárás mellett folytatódott a kivitelezés. A szükséges bontási munkálatok végzik a padlóburkolat és a mennyezet területén is. Az utasmosdó lezárásával, a teljes aluljáró területén tovább folytatódhatnak a munkálatok. Október 4., 6:00-tól az utasok a pénztárkonténerek mellett elhelyezett konténer mosdót használhatják.

A jelenleg használaton kívüli peronfelvonó cseréjét is elvégzik, így az aluljáró a pályaudvar területéről is elérhetővé válik akadálymentesen. Az új lift beépítéséhez szükséges tervezési munkálatok folyamatban vannak.

A keresztaluljáró felújítása és a peronlift cseréje a MÁV beruházásában, hazai költségvetési forrásból és az Európai Unió finanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek