Körforgalmasítanak egy fontos kereszteződést Budafokon

iho   ·   2022.02.04. 17:00
01_toth_jozsef-budafok

A gyorsabb és biztonságosabb haladás érdekében körforgalom létesül a BKK beruházásában a XXII. kerületi Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában. A projekt részeként kerékpárút is épül az útpályával párhuzamosan. A munka idén nyáron kezdődhet, ha eredményesen zárul a közbeszerzési eljárás.

A kerület közlekedését meghatározó útfelújítás kezdődik idén nyáron Budafok-Tétényben. Jelentősen megváltozik a Tóth József utca–Kossuth Lajos utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utcai csomópont forgalmi rendje és kialakítása, amiért a BKK beruházásában körforgalmat alakítanak ki a kereszteződésben.

A munkák során a Donszky Árpád utcai csomópontig felújítják a hozzá csatlakozó Mária Terézia utcát, ahol csaknem 350 méter hosszú autóbuszsávot létesítenek. Átépítik továbbá a Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti, Mária Terézia utcai kereszteződést is.

A körforgalom kialakításával egy időben, az útpályával párhuzamosan kerékpárút épül. Ezenkívül felújítják a járdákat és a szegélyeket, akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki, elvégzik a szükséges vízi közmű, illetve távközlési hálózatok kiváltását, korszerűsítik a közvilágítást, valamint több mint 20 fát telepítenek és 880 cserjét ültetnek el.

Eredményes közbeszerzési eljárás lefolytatása esetén idén tavasszal írhatják alá a vállalkozói szerződést, a kivitelezés pedig a nyáron kezdődhet és 2023 tavaszán fejeződhet be.

Kattintson képünkre, nézze meg galériánkat! (fotók, térképek: BKK)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek