Koronavírus: a hétvégi kamionstop visszavonásig feloldva

iho/közút   ·   2020.11.13. 09:40

A közúti áruszállítás zavartalansága érdekében a nehéz tehergépkocsik határozatlan ideig hétvégi korlátozás nélkül közlekedhetnek a hazai utakon.

A kamionstop főszabály szerint minden szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lenne érvényben. A folyamatos áruellátás érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a jogszabályi felhatalmazással élve, az Agrárminisztérium egyetértésével visszavonásig felfüggeszti a korlátozást. A kamionstop ideiglenes feloldására idén március közepétől június végéig már volt példa. A szakmai szervezetek részben a járvány első hullámában követett gyakorlatra hivatkozva kérték az ITM intézkedését.

A felfüggesztés lehetővé teszi, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg fuvarozási feladataikat. Így gördülékenyebben gondoskodhatnak az üzletek, gyárak folyamatos ellátásáról, a raktárak feltöltéséről és a késztermékek elszállításáról. A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartása mellett hosszabb megszakítás nélkül juttathatják el úti céljára szállítmányukat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Vasút Logisztika Szállítmányozás Nagyvasút

Tovább csökkent az áruszállítás teljesítménye az EU-s gazdasági nehézségek miatt: a kombinált fuvarozás növelte részesedését a szállításban idehaza, uniós szinten visszaesett

MLSZKSZ/iho   ·   2024.03.18. 17:05

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének összesítése szerint kevésbé érintette a válság az intermodális forgalmat, így a több szállítási módot kombináló fuvarozás növelte részesedését az összforgalomban.