Közeledik az első két új Flirt!

iho   ·   2014.02.26. 13:06
00kicsi

Az új Flirt motorvonatok szállítását egy 2012-es tenderen nyerte a Stadler, a kocsiszekrények a gyár szolnoki üzemében készültek. A negyvenkét Flirt nem sokban tér el a már közlekedő hatvan példánytól: a légkondicionált utastér, a kijelzők, a kerékpártároló, a mozgáskorlátozottaknak is könnyen használható mosdó alapfelszereltség, emellett wifi, laptopok és mobiltelefonok töltésére alkalmas csatlakozó is található bennük. A vonatokat ETCS2 berendezéssel szerelik fel, ami lehetővé teszi a 160 kilométer per órás végsebesség kihasználását a közelmúltban korszerűsített vasútvonalakon.

(forrás: Stadler)

Az első két motorvonat – amelyek érkezését áprilisra ígérték – mozdonyvontatással indult Svájcból, várható Magyarországra érkezésük február 28., péntek. A szerelvények már az új, kék-fehér-sárga festést, és új pályaszámukat viselik. Az érkezés után a hatósági próbák következnek, az utolsó járműveket legkésőbb 2015. szeptember 30-ig kell leszállítani.

A MÁV-Start Flirt-flottája ezzel 102 motorvonatra nő, az új járművek a 30a, a 40a, (villamosítás után) a 2-es, valamint a 70-es, 71-es és a 100a vonalakon állhatnak forgalomba.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek