Közlekedésbiztonsági akció a 8-as főúton

MTI   ·   2011.10.12. 11:41

Az ellenőrzés része a térségi fejlesztési tanács és a megyei rendőr-főkapitányság közösen meghirdetett közlekedésbiztonsági akciójának. Szerdán elsősorban a teherautók műszaki állapotát, papírjait, megengedett súlyát ellenőrzik, és szankcionálják a kamionok digitális menetíró készülékének, a tachográfnak a nem megfelelő használatát is. Eközben fellépnek a gyorshajtók és az egyéb közlekedési szabálysértők ellen is.

A közlekedésbiztonsági akció fő célja a balesetek megelőzése; a jövőben a Fejér, Vas és Veszprém megyén Székesfehérvártól Szentgotthárdig csaknem kétszáz kilométer hosszan átvezető főúton mindhárom megyében egyszerre fogják megtartani a rendőrséggel közös ellenőrzést.

A tanács kiemelt feladatának tekinti a közlekedés biztonságának növelését, és az út Veszprém megyei szakaszán a balesetek számának csökkentését. 2016-ig a tervek szerint befejeződik a főút Székesfehérvárt elkerülő szakaszának megépítése, elkészül a várpalotai elkerülő út (új csomóponttal a pétfürdői elágazónál), továbbá átépítik a főút veszprémi elkerülő szakaszának balatonalmádi, balatonfüredi és tapolcai csomópontját. Szeretnék elérni, hogy az egyik legkritikusabbnak tartott herend-szentgáli csomópontig a főút kétszer kétsávossá bővüljön.

A 8-as főúton egész évben jelentős a forgalom, ezért a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is itt történik a megyében.

Kapcsolódó hírek