Különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki üzeme

iho/vasút   ·   2020.03.20. 15:00
400px_stadler_szolnok

A döntés értelmében a termelőtevékenységet végző dolgozók néhány részterület kivételével az eddigi kétműszakos munkarendről egyműszakos munkarendre térnek át, míg a termelést támogató területek munkaidő-beosztása ehhez igazodva változik. Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára négyhavi munkaidőkeretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez.

Egyműszakos munkarendre tér át a Stadler szolnoki üzemegysége (fotó: Mészáros János/MTI)

Az intézkedésektől a vállalat vezetése azt várja, hogy az üzem területén naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma jelentősen csökken. A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatóak és fenntarthatóak legyenek. A különleges munkarend 2020. március 23-ától április 17-éig hatályos, amely időszak az egészségügyi veszélyhelyzet körülményeinek fényében lecsökkenthető, vagy szükség esetén meghosszabbítható, vagy átalakítható.

A nemzetközi járműgyártó Stadler székhelye a kelet-svájci Bussnangban található. Az 1942-ben alapított vállalat számos gyártóüzemében, és több mint negyven karbantartó telephelyén közel 11 ezer munkavállalót foglalkoztat. A Stadler átfogó termékkínálattal rendelkezik a nagyvasúti és városi vasúti piaci szegmensekben: nagysebességű, intercity, regionális és elővárosi vasúti járműveket, nehéz vasúti, földalatti, tram-train (vasútvillamos) és városi villamos járműveket is egyaránt gyárt. A Stadler nagyvasúti dízel-elektromos mozdonyokat, tolatómozdonyokat és személyszállító kocsikat is szállít, többek között Európa legerősebb dízel-elektromos mozdonya is Stadler-fejlesztés. Emellett a Stadler továbbra is globális piacvezetőnek számít a fogaskerekű járművek piacán.

A Stadlert a cég Linkedin és Facebook oldalain is követheti.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek