Landolás a sztrádára, ezúttal Németországban

iho   ·   2016.06.14. 11:15
sztrada_GarbieleGrund_Westfalen_Blatt_cim

A hazánkban komoly visszhangot keltett kényszerleszállás után nem sokkal Németországban is megtörtént egy hasonló eset, viszont a történtek és az okok több fontos ponton lényegesen különböznek az M1/M7-esen történtektől.

Hétfő délután a 2-es számú autópálya Dortmund felé vezető oldalán egy egymotoros kisgép ért földet, miután technikai problémát jelentett az irányításnak. A légiforgalmi irányító egy közeli kisrepteret javasolt a pilótának, aki viszont közölte, hogy odáig már nem tud elsiklani, és álló motorral szállt le a sztrádára.

(fotó: Gabriele Grund, Westfalen Blatt)

A landolás nem volt olyan szerencsés, mint a budaörsi esetben, a gép ugyanis egyik szárnyával ütközött egy kamionnal, majd bepördült, és a másik szárnya és az orr-része is találkozott a földi járművel. Ennek ellenére a baseli illetőségű 66 éves pilótának és a kamion sofőrjének sem esett baja. Észak-Rajna-Vesztfália közlekedésében azonban hatalmas dugókat okoztt, hogy a 2-es pálya egyik oldalát órákra le kellett zárni.

Ami a magyarországi esettől leginkább megkülönbözteti az eseményt: a beszámolók egy része a hivatalos verziót, motorleállást közli, de néhány tudósításban az az információ is felbukkant, hogy a gépben, amit egy parkolóba vontattak, nem találtak üzemanyagot.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek