Leközlekedett az első Szeged–Szabadka vonat az újraindulás után

iho/vasút   ·   2023.11.28. 07:30
DSC_0540

November 28-án újraindult a személyszállítás a Szeged–Röszke–Horgos–Szabadka vasúton. Kiszaladtunk az első vonathoz.

Az első járaton ott volt Lázár János miniszter, Pafféri Zoltán, a MÁV első embere és Mosóczi László a MÁV-Start vezérigazgatója is. A vonat végül hét perc késéssel indult el Szegedről, és fél nyolc után néhány perccel futott be Szabadkára..

Vörös Attila kollégánk pedig a helyszínen tartózkodik, alaposabb terepszemlét tart, a látottakról külön írásban számolunk majd be. Nézze meg a szegedi indulásról készült galériánkat!

Akit érdekel, hogy pedig az milyen előzmények után indult el újra a vasúti személyforgalom a két nagyváros között, az a követlező írások között böngészhet az ihón:

1. 

2. 

3.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Nagyvasút Vasút

Ünnepi partnertalálkozó a Rail Cargo Hungaria 15. évfordulóján

iho/vasút   ·   2024.02.26. 14:15

Tizenöt évvel ezelőtt fejeződött be a MÁV Cargo privatizációja, amelynek során a MÁV árufuvarozási üzletágát kiélezett versenyben nyerte el a Rail Cargo Austria, az ÖBB árufuvarozási leányvállalata. A társaság, amely az új tulajdonosi struktúrában Rail Cargo Hungaria néven folytatta tevékenységét, a jubileum alkalmából ünnepi partnertalálkozót rendezett a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Vasút Vasútmodell

Terepasztalcsodák Szolnokon

MTI/iho   ·   2024.02.25. 14:00

Csaknem kétezer négyzetméteren tíznél is több terepasztallal várják a látogatókat a 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell Kiállításon március 15. és 17. között az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.