Lezárások, terelések: így közlekedik Budapest március 15-én

iho/közút   ·   2016.03.14. 15:09
budtomkozl160315_0

Március 15-én, az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulóján Budapesten városszerte több helyszínen – többek között a Nyugati téren, a Kossuth Lajos téren, a Nemzeti Múzeumnál, a Budai Várban, valamint a Hősök terén – rendeznek ünnepi programokat, megemlékezéseket, demonstrációkat. A rendezvények miatt több belvárosi fő közlekedési útvonalat is lezárnak, ezért számos közösségi közlekedési járat forgalma, útvonala változik. A budai Várba egész nap a Széll Kálmán térről a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A, a Deák Ferenc térről közlekedő 216-os busszal, vagy a Budavári Siklóval lehet eljutni. A BKK kéri, hogy az ünnepi rendezvények helyszínét, aki teheti, kötöttpályás járatokkal – elsősorban metróval – közelítse meg. Útnak indulás előtt tájékozódjanak a BKK Info és a BKK Futár oldalán, illetve mobilalkalmazások segítségével, valamint a BKK Facebook-oldalán, ahol a társaság folyamatosan hírt ad majd a közlekedési változásokról.

A nemzeti ünnep alkalmából ismét útra kelnek a BKK nosztalgiajáratai is. Március 15-én az 1912-es gyártású favázas nosztalgiavillamoson kívül nosztalgia-trolibusz, valamint a Gödöllő és az Örs vezér tere M+H között közlekedő nosztalgia HÉV várja a régmúlt szerelmeseit. Ezzel kapcsolatban bővebb információ a www.bkk.hu/nosztalgia oldalon olvasható.

Állami ünnepi programok és megközelítési lehetőségeik Budapesten

Velünk élő ’48

A március 21-éig tartó szabadtéri kiállításnak a Nyugati tér ad helyet, amelyet leggyorsabban és legkényelmesebben az M3-as metróval lehet megközelíteni. A BKK a metrón kívül ajánlja a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét is, azonban a nagykörúti villamosokkal 15:30 és 16:30 között csak a Széll Kálmán tér felől lehet megközelíteni a Nyugati teret.

A magyar nemzeti lobogó felvonása

A március 15-én reggel 9 órakor kezdődő lobogófelvonás és a katonai tiszteletadás helyszíne, a Kossuth Lajos tér leggyorsabban és legkényelmesebben az M2-es metróval, illetve a 70-es vagy a 78-as trolibusszal közelíthető meg. A 2-es villamossal reggel 7 és 10 óra között csak a Kossuth Lajos tér M (Széchenyi rakpart) ideiglenes végállomásig lehet utazni.

Díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál

Fél tizenegykor kezdődik, a múzeumi díszünnepség, amely az M2-es metró Astoria vagy az M3-as és M4-es metró Kálvin tér állomásától gyalogosan közelíthető meg.

Ingyenes családi programok a budai Várban

A budai Vár – ahol délelőtt tíz és délután hat között ingyenes családi programok, koncertek, valamint a Magyar Ízek Utcája várja a látogatókat – március 15-én a Deák Ferenc tér felől az ideiglenes 216-os buszjárattal, a Széll Kálmán tér felől a megszokottnál lényegesen sűrűbben induló 16A busszal, vagy a Clark Ádám térről a Budavári Siklóval közelíthető meg.

(térkép: BKK)

A térkép a BKK-oldalán egészen nagy méretben is nézegethető.

Nagyobb közúti forgalomkorlátozások

A megemlékezések, ünnepi programok és demonstrációk miatt az alábbi helyszíneken kell útlezárásra számítani:

  • Budai Vár: március 15-én 0 órától március 16-án hajnalig.
  • Múzeum körút: március 15-én 4 és 15 óra között.
  • Kossuth Lajos tér: 7 és 10 óra között, valamint 15:30 és 18:30 között.
  • A Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Astoria–Múzeum körút útvonalon 9:30 és 10:30 között.
  • A Múzeum körút–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon 11:30 és 12:30 között.
  • A Jagelló út–BAH csomópont–Alkotás utca–Magyar Jakobinusok tere–Krisztina körút–Vérmező út–Széna tér–Margit körút–Bem József utca–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Pacsirtamező utca–Árpád híd–Róbert Károly körút–Váci út–Dózsa György út–Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi tér–Akadémia utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Dohány utca–Síp utca–Rákóczi út–Baross tér–Kerepesi út–Veres Péter út–3-as számú főút útvonalon 11 óra és 12:45 között.
  • Bem tér: 14 és 16 óra között.
  • Andrássy út–Oktogon–Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalon 14:30 és 18:30 között.
Változások a közösségi közlekedésben

M1-es metró

Az M1-es metró várhatóan 14:30 és 15:30 között a Hősök tere állomáson, emellett – hatósági döntés függvényében – előreláthatóan 15:20 és 16 óra között a Bajza utca, a Kodály körönd, a Vörösmarty utca és az Oktogon állomáson egyik irányban sem áll meg, azokon csak áthalad.

2-es villamos

A 2-es villamos várhatóan reggel 7 és délelőtt 10 óra, majd délután 15:30 és 18:30 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M megállóhely között közlekedik. A délelőtti forgalomkorlátozás idején a Kossuth téren csak a Széchenyi rakparti megállóhelyig visz utasokat, míg délután már a megszokott Kossuth Lajos téri megállójában (a metrókijárattal szemben) szállhatnak fel, illetve le.

4-es és 6-os villamos

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 15:30 és 16:30 között négy szakaszon, megosztva közlekedik:

Az Újbuda-központ M (4-es), illetve a Móricz Zsigmond körtér M (6-os) végállomás felől a Blaha Lujza tér M-ig visz utasokat. A Blaha Lujza téren egy másik villamosra kell átszállni, amely csak a Blaha Lujza tér M és a Király utca/Erzsébet körút között – úgynevezett ingajáratként – közlekedik.

A 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér M-től csak a Jászai Mari térig visz utasokat. A Jászai Mari téren egy másik villamosra kell átszállni, amely csak a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar M között – úgynevezett ingajáratként – közlekedik.

5-ös és 178-as autóbusz

Az 5-ös és a 178-as busz délelőtt két rövidebb időszakban – várhatóan 9:50 és 10:10, valamint 11:20 és 11:50 között – az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik.

A Pest felé tartó buszok a Döbrentei tér és a Blaha Lujza tér M között a Szent Gellért rakpart–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Üllői út–József körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Ferenciek tere M, az Astoria M és az Uránia megállót, valamint a Blaha Lujza tér M csomópontban a József körúton áll meg. A módosított útvonal-szakaszon az 5-ös és a 178-as buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Rudas gyógyfürdő: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló,
  • Szent Gellért tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló,
  • Fővám tér M: a 15-ös, a 83-as és a 115-ös járat megállóhelye,
  • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye az Üllői úton,
  • Corvin-negyed M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a 923-as autóbusz megállóhelye.

A Buda felé tartó buszok a Blaha Lujza tér és a Szarvas tér között a József körút–Üllői út–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Blaha Lujza tér M és a Dózsa György tér közötti megállókat. A módosított útvonal-szakaszon az 5-ös és a 178-as buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Blaha Lujza tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Corvin-negyed M: a metrópótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló az Üllői úton,
  • Kálvin tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett,
  • Fővám tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett,
  • Rudas gyógyfürdő: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló.

7-es, 107-es és 133-as autóbusz

Az 7-es, a 107-es és a 133-as busz délelőtt két rövidebb időszakban – várhatóan 9:50 és 10:10, valamint 11:20 és 11:50 között – az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik.

A Pest felé tartó buszok a Szent Gellért tér és a Blaha Lujza tér M között a Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Üllői út–József körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Rudas gyógyfürdő, Ferenciek tere M, az Astoria M és az Uránia megállókat, valamint a Blaha Lujza tér M csomópontban a József körúton áll meg. A módosított útvonal-szakaszon az felsorolt buszjáratokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Fővám tér M: a 15-ös, a 83-as és a 115-ös járat megállóhelye,
  • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye az Üllői úton,
  • Corvin-negyed M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a 923-as autóbusz megállóhelye.

A Buda felé tartó buszok a Blaha Lujza tér és a Szent Gellért tér között a József körút–Üllői út–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért tér módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Blaha Lujza tér M és a Rudas gyógyfürdő közötti megállókat. A módosított útvonal-szakaszon a felsorolt buszjáratokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Blaha Lujza tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Corvin-negyed M: a metrópótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló az Üllői úton,
  • Kálvin tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett,
  • Fővám tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett.

8-as, 110-es és 112-es autóbusz

Az 8-as, a 110-es és a 112-es busz délelőtt két rövidebb időszakban – várhatóan 9:50 és 10:10, valamint 11:20 és 11:50 között – az Erzsébet híd helyett a Szabadság hídon át közlekedik.

A Pest felé tartó buszok a Döbrentei tér és a Blaha Lujza tér között a Szent Gellért rakpart–Szabadság híd–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Üllői út–József körút módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Március 15. tér, a Ferenciek tere M, az Astoria M és az Uránia megállókat, valamint a Blaha Lujza tér M csomópontban a József körúton áll meg. A módosított útvonal-szakaszon a 8-as, a 110-es és a 112-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Rudas gyógyfürdő: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló,
  • Szent Gellért tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló,
  • Fővám tér M: a 15-ös, a 83-as és a 115-ös járat megállóhelye,
  • Kálvin tér M: a 9-es autóbusz megállóhelye az Üllői úton,
  • Corvin-negyed M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Blaha Lujza tér M (Népszínház utca): a 923-as autóbusz megállóhelye.

A Buda felé tartó buszok a Blaha Lujza tér és a Döbrentei tér között a József körút–Üllői út–Kálvin tér–Vámház körút–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart módosított útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Blaha Lujza tér M és a Döbrentei tér közötti megállókat. A módosított útvonal-szakaszon a 8-as, a 110-es és a 112-es buszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Blaha Lujza tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Rákóczi tér M: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Harminckettesek tere: a 923-as autóbusz megállóhelye,
  • Corvin-negyed M: a metrópótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló az Üllői úton,
  • Kálvin tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett,
  • Fővám tér M: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló a villamosperon mellett,
  • Rudas gyógyfürdő: a villamospótlás esetén használatos pótlóbusz-megálló.

9-es autóbusz

A 9-es busz a hajnali üzemkezdettől várhatóan 15:30-ig módosított útvonalon, a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút helyett a Nagykörúton közlekedik mindkét irányban.

Az Óbuda felé tartó buszok a Baross utca és a Nyugati tér között a Mária utca–Üllői út–József körút–Blaha Lujza tér–Erzsébet körút–Teréz körút módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Szentkirályi utca és a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállókat. A 9-es buszra módosított útvonalán a 923-as busz Corvin-negyed M és Oktogon M közötti, érintett megállóiban lehet felszállni.

A Kőbánya felé tartó buszok a Podmaniczky és a Baross utca között a Nagykörút–Üllői út–Szabó Ervin tér módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kálvin tér M közötti megállókat. A 9-es buszra módosított útvonalon a 923-as busz Aradi utca (Oktogon M) és Corvin-negyed M közötti, érintett megállóiban, majd a Kálvin téren, a Szabó Ervin tér kereszteződése előtt lehet felszállni.

A 9-es busz várhatóan 15:30 és 16:30 között már menetrend szerinti útvonalán, azonban két szakaszon, megosztva közlekedik:

  • Óbuda felől a Nyugati pályaudvar M megállóhelyig (Óbuda felé felszállóhely a buszvégállomáson),
  • Kőbánya felől pedig a Deák Ferenc tér M megállóhelyig.

15-ös és 115-ös busz

A 15-ös és a 115-ös busz a hajnali üzemkezdettől várhatóan 16:30-ig két szakaszon, megosztva közlekedik:

a Boráros tér H felől a Kálvin térig,

a Gyöngyösi utca M, illetve az Árpád híd M végállomás felől pedig a Nyugati pályaudvar M megállóhelyig. (Az Árpád híd M és a Gyöngyösi utca M felé induló buszokra a Nyugati pályaudvarnál a buszvégállomáson lehet felszállni.)

A 15-ös és a 115-ös busz kimaradó, Nyugati pályaudvar és a Kálvin tér közötti vonalszakaszát az M3-as metró köti össze.

Budavári buszjáratok

Március 15-én a 16-os busz nem közlekedik. A belvárosból a budai Várba a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér között közlekedő 216-os jelzésű rendkívüli járattal lehet eljutni, az alábbiak szerint:

A Dísz tér felé tartó busz a Deák Ferenc tér–Erzsébet tér–József Attila utca–Széchenyi István tér–Széchenyi lánchíd–Clark Ádám tér–Hunyadi János út útvonalon éri el a Dísz teret, a 16-os busz megállóinak érintésével. Végállomása a Palota úton, a Dísz térnél lesz.

A Deák Ferenc tér felé tartó buszok a Dísz tér–Palota út–Dózsa György tér–Attila út–Alagút utca–Alagút–Clark Ádám tér–Széchenyi lánchíd–Széchenyi István tér–József Attila utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Erzsébet tér útvonalon érik el a Deák Ferenc teret, a 16-os busz megállóinak érintésével.

Várhatóan 11:40 és 12:20 között a 216-os busz nem tudja megközelíteni a budai Várat, ebben az időszakban a Deák Ferenc tér M-től a Lánchídon át a Batthyány tér M+H-ig közlekedik.

A 16A autóbusz napközben (9 és 19 óra között) mindössze 1-2 perces követési idővel, ugyanakkor egész nap rövidített útvonalon, a Szentháromság tér és a Dísz tér megállóhelyek érintése nélkül a Széll Kálmán tér M és a Kapisztrán tér között közlekedik.

A 916-os busz a március 15-éről 16-ára virradó éjszaka nem közlekedik. Ezen az éjszakán a rövidített útvonalon közlekedő 16A jelzésű busszal és a 216-os rendkívüli járattal lehet a budai Várat elérni.

20E autóbusz

A 20E autóbusz várhatóan 14:30 és 15:30 között mindkét irányban módosított útvonalon, Káposztásmegyer felé a Dózsa György út és a Reitter Ferenc utca között az Ajtósi Dürer sor–Hungária körút útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Vágány utca/Róbert Károly körút megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 20E autóbuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Ötvenhatosok tere: a 30-as, a 30A és a 230-as busz megállóhelye,
  • Kacsóh Pongrác út: a 901-es busz megállóhelye,
  • Vágány utca/Róbert Károly körút: a 32-es busz megállóhelye.

a Keleti pályaudvar M felé a Szent László út–Vágány utca–felüljáró–Hungária körút–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 20E autóbuszra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Kacsóh Pongrác út: a 901-es busz megállóhelye,
  • Ajtósi Dürer sor: a 79-es trolibusz megállóhelye.

30-as, 30A és 230-as autóbusz

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbusz várhatóan 14:30 és 15:30 között mindkét irányban módosított útvonalon, Káposztásmegyer felé az Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Damjanich utca/Dózsa György út és a Hősök tere M megállót. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt buszjáratokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Zichy Géza utca: a 74-es és a 75-ös trolibusz megállóhelye,
  • Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Állatkert: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Gundel Károly út: a 72-es trolibusz megállóhelye.

a Keleti pályaudvar M felé a Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Dózsa György út útvonalon közlekedik, ezért nem érinti a Hősök tere M és a Benczúr utca megállót. A terelt útvonal-szakaszon a felsorolt buszjáratokra az alábbi megállókban lehet felszállni:

  • Gundel Károly út (Hősök tere M): ideiglenes megállóhely a Szépművészeti Múzeum mögött,
  • Állatkert. a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Széchenyi fürdő M: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Kós Károly sétány: a 72-es trolibusz megállóhelye,
  • Bethesda utca: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Közlekedési Múzeum: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Vakok Intézete: a 72-es és a 74-es trolibusz megállóhelye,
  • Zichy Géza utca: a 74-es és a 75-ös trolibusz megállóhelye.

47-es és 49-es villamos

A 47-es villamos a hajnali üzemkezdettől várhatóan 15:30-ig rövidített útvonalon, a Városház tér és Újbuda-központ M között közlekedik; a Múzeum körút és a Kiskörút megközelítéséhez ebben az időszakban az M4-es és az M3-as metró igénybevétele ajánlott.

A 49-es villamos a hajnali üzemkezdettől várhatóan 15:30-ig nem közlekedik, utána mindkét villamosjárat a teljes vonalán viszi az utasokat.

72-es trolibusz

A 72-es trolibusz várhatóan 14:30 és 16:30 között módosított útvonalon, a Lehel tér M és Zugló vasútállomás között közlekedik.

A Lehel tér M felé tartó trolibuszok a Podmaniczky utca és a Szinyei Merse utca kereszteződésétől a Ferdinánd híd–Lehel utca–Lehel tér módosított útvonalon haladnak, ezért a Szinyei Merse utca, a Ferdinánd híd (Izabella utca), a Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és az Arany János utca M megállók kimaradnak. A terelt útvonal-szakaszon a 72-es trolibuszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Szinyei Merse utca: ideiglenes megállóhelyen a Podmaniczky utcában a Szinyei Merse utca kereszteződése előtt,
  • Csanády utca (Lehel tér M): a 76-os trolibusz megállóhelye,
  • Lehel tér M: a 15-ös, a 76-os és a 115-ös járat megállója.

A Zugló vasútállomás felé tartó trolibuszok a Lehel tér–Váci út–Ferdinánd híd–Podmaniczky utca irányban érik el menetrend szerinti útvonalukat, ezért a járat Arany János utca M, Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út, Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca), Ferdinánd híd (Izabella utca) és Szinyei Merse utca megállói kimaradnak. A 72-es troli a 15-ös, a 76-os és a 115-ös járat Lehel tér M végállomásáról indul, majd a Bajza utcától menetrend szerinti megállóit érinti.

73-as trolibusz

A 73-as trolibusz várhatóan 14:30 és 16:30 között nem közlekedik. A Keleti pályaudvar M és a Ferdinánd híd (Izabella utca) között ebben az időszakban a 76-os trolival lehet utazni.

75-ös trolibusz

A 75-ös trolibusz várhatóan 14:30 és 15:30 között a Stefánia út és a Dózsa György út között mindkét irányban módosított útvonalon közlekedik:

A Jászai Mari tér felé a troli a Stefánia út–Ajtósi Dürer sor–Hermina út–Állatkerti körút–Gundel Károly út–Dózsa György út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Zichy Géza utca, az Ötvenhatosok tere, a Dvořák sétány, az Olof Palme sétány és a Hősök tere M megállót. A terelt útvonal-szakaszon a 75-ös trolira

  • a Stefánia úton, az Ajtósi Dürer sor kereszteződése előtt, majd
  • a 72-es trolibusz érintett megállóhelyein lehet felszállni.

A Puskás Ferenc Stadion M felé a troli a Dózsa György út–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hermina út–Ajtósi Dürer sor–Stefánia út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Hősök tere M, a Benczúr utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, az Ötvenhatosok tere és a Zichy Géza utca megállóhelyet. A terelt útvonal-szakaszon a 75-ös trolira

  • a Gundel Károly út (Hősök tere M) ideiglenes megállóiban, ezt követően
  • a 72-es trolibusz érintett megállóhelyein, majd
  • a Stefánia úton az Ajtósi Dürer sor kereszteződése után lehet felszállni.

105-ös autóbusz

A 105-ös autóbusz várhatóan 14:30-tól 16:30-ig a Dózsa György út és a Clark Ádám tér között mindkét irányban módosított útvonalon, a Lánchíd helyett a Margit hídon át közlekedik.

A Gyöngyösi utca M felé tartó buszok a Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Batthyány tér–Bem rakpart–Margit híd–Jászai Mari tér–Szent István körút–Nyugati tér–Váci út–Ferdinánd híd–Podmaniczky utca–Munkácsy Mihály utca–Szondi utca–Gundel Károly út–Állatkerti körút–Hősök tere–Dózsa György út módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Széchenyi István tér és a Bajza utca M közötti megállókat. A terelt útvonal-szakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Halász utca: a 990-es autóbusz megállója,
  • Batthyány tér M+H: a 109-es autóbusz megállója,
  • Kacsa utca: a 109-es autóbusz megállója,
  • Bem József tér: a 109-es autóbusz megállója,
  • Jászai Mari tér: a 9-es, a 26-os, a 91-es, a 191-es és a 291-es autóbusz megállóhelye,
  • Nyugati pályaudvar M: leszállóhely a Váci úton,
  • Szinyei Merse utca: a 72-es trolibusz megállója,
  • Bajza utca: a 72-es trolibusz megállója,
  • Munkácsy Mihály utca: a 72-es trolibusz megállója,
  • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállója.

Az Apor Vilmos tér felé tartó buszok a Dózsa György és az Alagút között a Szondi utca–Bajza utca–Podmaniczky utca–Ferdinánd híd–Lehel utca–Lehel tér–Váci út–Nyugati tér–Szent István körút–Margit híd–Germanus Gyula park–Üstökös utca–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Hősök tere M és a Széchenyi István tér közti megállóikat. A terelt útvonal-szakaszon a 105-ös buszra az alábbi megállóhelyeken lehet felszállni:

  • Honvédkórház (Hősök tere M): a 72-es trolibusz megállója,
  • Rippl-Rónai utca: a 72-es trolibusz megállója,
  • Bajza utca. a 72-es trolibusz megállója
  • Szinyei Merse utca: ideiglenes megállóhely a Podmaniczky utcában a Szinyei Merse utca kereszteződése előtt,
  • Csanády utca (Lehel tér M): a 76-os trolibusz megállóhelye,
  • Lehel tér M: a 15-ös, a 76-os és a 115-ös járat megállója.
  • Nyugati pályaudvar M: ideiglenes megállóhely a Szent István körúton a Váci úti kereszteződést követően,
  • Jászai Mari tér: a 9-es busz megállóhelye,
  • Margit híd, budai hídfő H: a 9-es busz megállóhelye,
  • Margit híd, budai hídfő H: a 109-es busz megállóhelye,
  • Kacsa utca: a 109-es busz megállóhelye,
  • Batthyány tér M+H: a 109-es busz megállóhelye,
  • Halász utca: a 109-es busz megállóhelye.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.