Lezárult az őszi útfelújítási hullám Budapesten

iho/közút   ·   2012.11.29. 19:51

A munkálatokat a nyílt közbeszerzési eljárásban kiválasztott Colas Zrt. és a Dunaaszfalt-Penta konzorcium végezte el, a forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosította – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint kiemelték: a munkálatok során a teljes pályaszerkezet megerősítése mellett a fogyatékkal élők közlekedésének megkönnyítését is szem előtt tartották, több helyszínen közlekedéstechnikai, közlekedésbiztonsági fejlesztés is történt.

Ennek keretében több helyen új gyalogátkelőket alakítottak ki, buszmegállókat újítottak fel, illetve ahol szükséges volt, ott a vízelvezetési rendszert is fejlesztették. A II. kerületben például a forgalom egyszerűsítése és ésszerűsítése céljából a Kapy utca, Törökvész út, Csatárka út találkozásánál új körforgalmat építettek ki, és a Kapy utca és a Csévi utca burkolatát újították fel. Ennek során a Kapy utcában található öt buszmegállóban olyan különleges szegélyt építettek ki, amely könnyebbé teszi a fel- és leszállást a kerekes székkel, babakocsival közlekedők számára.

Ezek mellett a XXII. kerületi Kamaraerdei útnál a forgalmi rend megváltozott, illegális hulladéklerakókat számoltak fel, valamint fákat ültettek. A XXIII. kerületben pedig a Szent László utca, Újtelep útnál alakítottak ki új, biztonságos buszmegállókat és gyalogátkelőhelyeket, de a vízelvezető rendszert is fejlesztették - olvasható a BKK közleményében.

Kapcsolódó hírek