London és Budapest között nyitott járatot a Norwegian

iho   ·   2014.03.31. 10:00
cim

Leszállás Gatwick felől... <br>(fotók: Budapest Airport)

Vasárnap délután pontosan 15.00 órakor ért a budapesti repülőtér 31R futópályájának betonjára a Norwegian Air Shuttle norvég légitársaság első járata London Gatwick repülőteréről. A 2014-es nyári menetrendben a jellegzetes piros-fehér festésű gépek hetente három alkalommal közlekednek Budapest és a brit főváros között, adja hírül a Budapest Airport.

A Norwegian norvég diszkont-légitársaság első Gatwick–Ferihegy járata tizenöt perccel a menetrendben jelölt idő előtt érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A kialakult hagyományoknak megfelelően a forgalmi előtér szélén a repülőtéri tűzoltók diadalív-vízsugárral köszöntötték az első londoni Norwegian-járatot és annak utasait. A Boeing 737-800 típusú repülőgép a vizes köszöntést követően gurult be a kijelölt állóhelyre.

Az állóhelyen

Az utasok kiszállása után Bogáts Balázs, a Budapest Airport nemrég kinevezett új járatfejlesztési vezetője speciális, csak erre az alkalomra készített ünnepi tortával köszöntötte a járat pilótáit és a kabinszemélyzetet, akik között egy Barbara nevű magyar légi utaskísérő is érkezett a magyar fővárosba. A sajtó képviselőinek kamerái előtt a norvég gép személyzete örömmel nyugtázta, hogy ezentúl heti három alkalommal is érkezhetnek Norwegian-járatok Budapestre.

Az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikájának értelmében az EU bármely két repülőtere között akár harmadik EU-ország légi szállítója is indíthat járatokat. Bár Norvégia szorosan véve nem teljes jogú tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légi közlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

Az elmaradhatatlan tortás csoportkép

A mostani menetrendi időszakban a Norwegian egyelőre heti három alkalommal, vasárnap, kedden és csütörtökön közlekedtet járatokat London és Budapest között, amennyiben a járat iránt megfelelő kereslet mutatkozik, úgy a jövőben nem lehet kizárni a menetrend sűrítését. A Norwegian london-gatwicki járatának egyik érdekessége, hogy az idén a norvég diszkont-légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépekkel Gatwickről elindítja tengerentúli járatait egyebek mellett New Yorkba, Los Angelesbe és Floridába is.

Start Gatwick felé, átszállási lehetőség 787-es diszkont járatokra

London toronymagasan a legnépszerűbb desztináció a Budapest Airport útvonalkínálatában, a Norwegian sorrendben az ötödik légitársaság, amely a brit fővárosba közlekedik Budapestről. A Wizz Air Lutonba, az easyJet Gatwickre, a Ryanair Stanstedre míg a British Airways Heathrow-ra kínál járatokat a magyar fővárosból.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek