Lufthansa: csökkenő profit, zajlik az átszervezés

MTI   ·   2013.10.31. 13:30
cim

A Lufthansa csütörtöki jelentése szerint 2013 első kilenc hónapjában 65 százalékot esett a profitja, 247 millió euró lett. 2012 első kilenc hónapjában még 697 millió euró volt a társaság nyeresége.

A Lufthansa jelentése szerint átszervezési költségek és egyszeri kiadások játszottak szerepet a profit csökkenésében. A jelentés szerint a vállalatcsoporton belül mostanra előrelépés történt a költségek csökkentésében, és a légi utasforgalommal foglalkozó üzletág tagjai (a Germanwings, az Austrian Airlines, a Swiss Airlines, és maga a Lufthansa) mind javítottak a bevételi mutatóikon. A légi utasforgalom adta a csoport bevételeinek 78 százalékát az előző évben.

A Lufthansánál már második éve nagyobb átszervezés zajlik, amelynek célja, hogy 2,3 milliárd euróra növeljék a társaság működési eredményét a 2011-es 0,8 milliárdos eredményhez képest. A Lufthansa ennek kapcsán 3500 alkalmazottját bocsátja el, egyes részlegeket kiszerveznek, és növelik a diszkont Germanwings szerepét. A Lufthansa teljes bevétele 0,2 százalékkal csökkent 2013 első kilenc hónapjában az előző év azonos időszakához képest. A bevétel 2013-ban eddig 22,76 milliárd eurót tett ki.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek