Lufthansa-csoport: <br>fél év, 49,4 millió utas

iho/repülés   ·   2012.07.11. 17:58
cim3

A cégcsoport légitársaságai idén az első hat hónapban 3,9 százalékkal több utast szállítottak, mint tavaly ugyanebben az időszakban – adja hírül a Lufthansa Group közleménye. A 49.4 millió a Lufthansa, a SWISS és az Austrian Airlines közös teljesítménye, és ami az utasszámnál is bíztatóbb fejlemény: ezt a számot úgy érte el a cégcsoport, hogy eközben javult a load factor, a gépkihasználtság, 76,9 százalékra. A kiajánlott kapacitás 2,3 – a jegyeladás viszont nagyobb mértékben, 3,8 százalékkal emelkedett.

(fotók: lufthansa, SWISS)

A csoporton belül a Lufthansa 35,8 millió utast mozgatott, ez évi szinten 3,4 százalékos bővülés, a társaság load-factora majdnem egy százalékkal, 76,5 százalékra nőtt. A SWISS 8,1 millió, az Austrian 5,4 millió utast vitt az első hat hónapban.

A Lufthansa Cargo teljesítménye viszont – egyébként tegyük hozzá rögtön, a globális trendnek megfelelően – 9,2 százalékkal esett vissza 2011 első félévhez képest, ez 864 ezer tonna árut és postát jelent, eközben a cég 7,6 százalékkal csökkentette a tavalyihoz képest a rendelkezésre álló teherkapacitását is.

A pénzügyi eredményekről augusztus elején jelenik meg összefoglaló. Mint korábban többször elmondtuk, a társaságok általános problémája, hogy az üzemeltetés költségei, elsősorban az üzemanyagárak emelkedése miatt a teljesítmény növekedése egyáltalán nem biztos, hogy együtt jár a veszteségek csökkenésével, a profitábilis működéssel.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.