Már Brüsszelig ér a nightjet-hálózat

iho/vasút   ·   2020.01.21. 15:00
400px_obb_nightjet2

Az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) új szolgáltatása a jelenlegi Bécs–Düsseldorf és Innsbruck–Düsseldorf nightjetek meghosszabbítása. A járatok hetente kétszer-kétszer közlekednek, útközben pedig Aachent is érintik. Az első járat fedélzetén tartózkodott az Európai Parlament számos képviselője is, akik az EP 2020-as első ülésére utaztak.

Brüsszelig hosszabbították meg a Bécsből és Innsbruckból Düsseldorfig közlekedő nightjeteket, így már a belga és uniós főváros is elérhető közvetlen éjszakai vonattal Bécsből (kép forrása: oebb.at)

A nightjetek szerdán és vasárnap este indulnak: Bécsből 20 óra 38 perckor, Innsbruckból pedig 20 óra 44-kor, Brüsszelbe pedig másnap délelőtt fél tizenegyre futnak be. Visszafelé hétfőn és csütörtökön este fél hétkor startolnak, a császárvárosba egy nappal később reggel 8 óra 27-kor, Innsbruckba pedig 9 óra 14-kor érkeznek meg.

A vasúttársaság úgy gondolja, hogy mivel Brüsszel az Európai Unió fővárosa, így fontos, hogy környezetbarát közlekedéssel is el lehessen oda érni, és ehhez aktívan hozzá is akarnak járulni. A jövőben további célpontokkal és szerelvényekkel tervezik kibővíteni az éjszakai vonatok hálózatát, a Bécs–Amszterdam nightjet a tervek szerint idén decemberben indulhat el. Az osztrák közlekedési, innovációs és technológiai miniszter szerint a brüsszeli járat jelentős mérföldkő a környezetbarát mobilitás megteremtéséhet az EU-ban.

Jelenleg az ÖBB üzemelteti a legtöbb éjszakai vonatot Európában, a partnerekkel együtt huszonhét útvonal elérhető a hálózaton – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek