Még, még, még, ennyi nem elég!

iho   ·   2015.01.07. 11:15
00kicsi

Tíz szóló- és öt midibuszra írt ki tendert a BKV, opcionálisan lehívható további negyven, illetve húsz jármű. Az Ikarus PKD szólóbuszok már közlekednek Budapesten, a saját műhelyben összeépített járműveket akár egyfajta sikertörténetnek is felfoghatjuk.

PKD a kelenföldi garázsban<br>(fotó: Vörös Attila)

Az ajánlatokat január 29-éig kell benyújtani a BKV-hoz, a nyertesnek huszonnégy havi teljes körű jótállást kell vállalnia, a vázszerkezet tizenöt éves garanciája mellett. Szólóbuszból a már közlekedő Ikarus 127V típus, midiből a szintén Ikarus-gyökerekkel büszkélkedő S91-es lehet a győztes – ez utóbbiakra a BKK már írt ki eredménytelen tendert.

Frissítés: több olvasónk is jelezte, hogy a Molitus S91-ese bizonyos tenderfeltételeknek nem felel meg, így esélytelen, hogy abból vásároljon a BKV. A nyertes nagy valószínűséggel a szóló V127 és a csuklós V187 kistestvére, a még csak papíron létező Ikarus V85-ös lesz, ami a piaci átrendeződéseknek megfelelően már nem is Ikarus név alatt fog megjelenni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.