Még Mercit!

iho   ·   2014.09.12. 15:45
00kicsi

Sikeresen zárult a BKK és a BKV közös tendere: hónapokon belül tizenöt, majd az anyagi források függvényében újabb hatvan szóló Mercedes Conecto autóbusz érkezhet Budapestre, amennyiben az elkövetkező tíz napon belül nem támadják meg a közbeszerzés végeredményét. A végig alacsonypadlós, Euro 6 besorolású, légkondicionált járművek 2015 tavaszán szállíthatnak majd utasokat.

Mercedes Conecto szóló busz Szegeden a 11-es viszonylaton az Indóház téri végállomásán éppen pihenőben<br>(forrás: wikipedia)

A BKK megerősítette: ha az új járművek beszerzése az eddigi ütemben folytatódik, 2018-ra Budapest és az agglomeráció (BKK által megrendelt szolgáltatások) buszflottája kizárólag alacsonypadlós járművekből áll majd. Emlékeztetőül: 2010-ben, a BKK megalakulásakor mindössze a buszok negyede volt akadálymentes. A folyamatosan megújuló buszpark a menetrendszerűséget is javította: műszaki hiba miatt mindössze egy százaléknyi a járatkimaradások mennyisége – áll a BKK honlapján.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek