Még öt Vectront rendelt a Railpool a Siemenstől

iho/vasút   ·   2016.06.04. 16:15
400px_railpool_vectron

A mozdonyok bérbeadásával foglalkozó, teljes körű szolgáltatást nyújtó Railpool öt további AC-verziójú Vectronra adta be igényét, ezzel összesen tizenkilenc mozdonyra bővíti Vectron-flottáját. A szerződésben szereplő opció lehetővé teszi további tíz, AC-kivitelű Vectron megrendelését – adja hírül a Global Rail News.

A 6400 kilowatt legnagyobb névleges teljesítményű, kétszáz kilométer per órás sebességre képes mozdonyokat a Siemens németországi, München-Allach-ban található üzeme fogja megépíteni. Az öt Vectront a tervek szerint még az éven át is veheti a Railpool.

Még öt Vectront rendelt a német Railpool lízingcég, tizenkilencre növelve a mozdonytípusból álló flottáját (fotó: Siemens AG)

Torsten Lehnert, a Railpool vezérigazgatója elmondta, a Vectronok rövid határidőn belüli rendelkezésre állása lehetővé teszi a lízingcégnek, hogy rugalmasan reagáljanak az ügyfelek igényeire. A Vectronokkal kedvező pozícióban van a Railpool, kiváltképp a Németország–Ausztria–Magyarország fő nemzetközi teherszállítási útvonalon, a Siemensszel létesített gyümölcsöző partnerkapcsolat pedig várhatóan még tovább bővülhet.

Sabrina Soussan, a Siemens nagysebességű, valamint regionális vonat- és mozdony-üzletágának vezérigazgatója szerint a Siemens értékesítésre szánt termékeinek készletezési koncepciója lehetővé teszi, hogy kielégítsék az ügyfelek rövid határidejű szállításra vonatkozó igényeit. Az üzemekben tárolt raktárkészletek tartalmazzák a szükséges alvázakat, vezetőfülkéket, mozdony- és kocsiszekrényeket, valamint forgóvázakat. A mozdonyok géptermében valamennyi alkotóelemnek rögzített helye van, az elemeket pedig az ügyfelektől érkező egyéni megrendelések alapján szerelik össze – számol be az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek