Megéri kerékpárboltot nyitni Kaposváron

iho/zöldút   ·   2012.03.15. 15:25

„Aki tehát szemfüles, most nyit országos biciklikölcsönző-hálózatot” – írta szerdán kollégánk keserű humorral az új személyszállítási törvény kistelepüléseken érezhető hatásaira utalva. A Kapos.hu riportja szerint már ma is létező jelenségről van szó.

Egyre többen lágy mobilitásra – gyaloglásra és kerékpározásra – váltanak a Kaposváriak közül, amióta négyszáz forint feletti csúcsokat döntenek az üzemanyagárak. Mindezt a kerékpárboltok tapasztalatai is alátámasztják: a szokásosnál jóval nagyobb a biciklik iránti kereslet – írja a Kapos.hu.

Szerdán bruttó 7-7 forinttal emelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol: a benzin ára átlagosan 437 forint, a gázolajé 439 forint. Egyes elemzők szerint nyárra 500 forintot is elkérhetnek egy liter üzemanyagért a benzinkutat.

A kaposvári hírszolgáltatónak nyilatkozva egy kerékpárüzlet vezetője elmondta, hogy az idei év az első, amikor érezhetően megnőtt a forgalma, a vásárlók visszajelzései szerint az emelkedő üzemanyagárak miatt.

Kapcsolódó hírek